Menu
Illegale gokautomaten

Politie neemt kostbare rouletteautomaten in beslag

Casino:

Eerste stortingsbonus

Match bonus

Max. welkomstbonus

Bezoek

Noord-Ierse autoriteiten hebben in Belfast en Lisburn maar liefst 100 illegale gokautomaten in beslag genomen. Daaronder een groot aantal rouletteautomaten die elk een waarde van circa €135.519 vertegenwoordigen. Daarnaast namen agenten contant geld ter waarde van omgerekend €677.599 in beslag.

Twee verdachten in de boeien

Illegale gokautomatenTijdens die operatie arresteerde de politie een 63-jarige man op verdenking van het aanbieden van illegale gokautomaten en geld witwassen. Ook een andere man werd in de boeien geslagen in verband met de underground gokpraktijken. De illegale gokkasten en rouletteautomaten werden aangeboden zonder de benodigde vergunningen, volgens Noord-Ierse autoriteiten.

Grote illegale gokvangst

“Naast een aanzienlijk bedrag aan contant geld hebben we drie roulette automaten in beslag genomen. Die automaten kosten elk minimaal €135.000. Bovendien hebben we 130 kleinere gokautomaten geconfisqueerd die ieder een waarde van €1.355 vertegenwoordigen”, zo verklaarde een politiewoordvoerder.

Duidelijk signaal

Naast politieagenten namen ook medewerkers van de Gambling Commission UK deel aan de operatie. Verschillende politiekorpsen werkten samen in de strijd tegen illegaal gokken en geld witwassen. “Deze operatie is een duidelijke waarschuwing voor iedereen die overweegt om zich bezig te houden met dergelijke praktijken”, aldus de politiezegsman.