Inzetten, systemen, strategieën en inzetselecties.

Gastblogger J. heeft weer een interessant artikel geschreven. Ditmaal over roulette inzetsystemen, roulette strategieën en inzetselecties.

Inzetmogelijkheden bij Roulette
Het tableau van de Franse tafel heeft 157 mogelijkheden om in te zetten. Inzetten met een fiche op een kans is het wedden op een uitkomst van zo`n kans. Je raadt de uitkomst goed of verkeerd. Bij de roulette is de kans op goed en fout niet gelijk. Dit geldt voor elk fiche dat je inzet.
Voor de enkelvoudige kansen zoals Rood en Zwart is de kans op succes 18/37 of 48,5%. Voor een getal is die kans slechts 2,7%. De speler kan nu wedden op een goede of slechte uitkomst. Anders gezegd hij kan wedden dat iets gebeurd of juist niet en daarmee zijn risico beperken.

888-android-rouletteIn dit geval zal de speler zich laten leiden door de laatste of laatsten resultaten. Is bijvoorbeeld het eerste dozijn in de laatste 6 worpen nog niet gevallen, dan kan hij met 1 fiche wedden dat dit dozijn gaat vallen. Hij speelt nu tegen de roulette in. Zou hij besluiten een fiche in te zetten op het tweede of derde dozijn ,dan speelt hij met de trend van de roulette mee.

Begripsverwarring bij Roulette en een uitleg daartoe
De begrippen systeem, strategie en inzetselectie worden dikwijls door elkaar gehaald. Een strategie en een inzetselectie worden ook in discussies systemen genoemd.
Een roulettesysteem bestaat uit meerdere opeenvolgende inzetten met vaste regels. Het aller eenvoudigste systeem is 1 fiche elke worp inzetten op een enkelvoudige kans, bijvoorbeeld Rood. Dit soort systemen zijn in het algemeen gemakkelijk te programmeren. Ik gebruik hiervoor het Excel programma. Ben je van plan een systeem te gaan spelen, dan kun je aan de hand van de laatste 20 uitslagen zien of je verloren of gewonnen zou hebben. Verlies en winst volgen elkaar in een golfbeweging op. Dit begint al op een strategie te lijken.

roulette inzetselectiesBij een strategie zet je niet elke worp in. Je neemt je beslissingen naar aanleiding van statistische gebeurtenissen. Dit kan 1 maar ook meerdere statistische signalen zijn. Je besluit op Rood te gaan wedden nadat zwart 3 maal gevallen is en zwart in de laatste 15 worpen veel meer gevallen is. Je kunt ook je beslissing uitstellen. De roulette moet draaien en de speler mag inzetten.
Bij de voorgaande voorbeelden werd telkens 1 fiche ingezet. De Engelse term hiervoor is flatbetting. Het verhogen van de inzet na verlies wordt negatieve progressie genoemd.
Deze negatieve progressie heeft het gevaar dat je tegen een lange verliesgebeurtenis aanloopt. Het beste is een limiet in acht te nemen voor het verlies.
Er zijn spelers die na een gewonnen weddenschap de inzet laten staan en verhogen met de uitbetaling. De speler hoopt op een herhaling van de laatste worp. Dit zie je veel gebeuren op de sectoren en het zerospel. Deze speelwijze wordt Paroli genoemd.

Inzetselecties bij Roulette
Bij elk systeem of strategie hoort een inzetselectie. De meest eenvoudige manier van inzetten is flatbetting. Behalve bij de enkelvoudige kansen heb je twee mogelijkheden. Stel je wilt spelen op de dozijnen. Je hebt nu de keus om met 1 fiche op 1 dozijn in te zetten of 1 fiche in te zetten op twee dozijnen. Wat is nu het verstandigste?
Je gaat 100 maal inzetten en het theoretische verlies is 2,7% Dit betekent dat spelen op 1 dozijn 2,7 fiches verlies geeft en spelen op twee dozijnen een verlies van 5,4 fiches. Omdat het aantal juist geraden worpen in het tweede geval dubbel zo groot is, geven de spelers in het algemeen de voorkeur aan de tweede wijze van inzetten.

Dit artikel wordt vervolgd.

Gerelateerde berichten

Advertisment ad adsense adlogger