Inzetselecties en strategie bij het Fibonacci systeem

Een nieuwe column van gastblogger J. Dit keer gaat hij in op het Fibonacci systeem, dat populair is in het roulette spel als roulette systeem

Inzetschema’s bij Roulette

In theorie bestaan er oneindig veel systemen, zowel voor de getallen als de andere kansen. De enkelvoudige kansen en de dozijnen en kolommen zijn het meest geschikt voor roulette systemen. Deze kansen worden ook de buiten kansen genoemd. Vooral de onervaren spelers spelen zeer veel op deze kansen.
Het zoeken naar een bruikbaar systeem met een bijbehorend inzetselectie is van alle tijden. Een altijd winnend systeem bestaat niet. Je kunt wel de systemen indelen in gemakkelijke en complexe of slechte en goede of mooie en lelijke systemen.
Op landbased roulette is de beschikbare tijd voor het inzetten zeer beperkt. Een bruikbaar systeem met inzetselectie moet eenvoudig zijn met niet al te veel fiches.
In het bijzonder voor de enkelvoudige kansen hebben een aantal wiskundigen ongeveer 150 jaar geleden interessante inzetschema`s bedacht.
Met inzetschema`s wedt de speler niet op het resultaat van de volgende worp, maar op een winst binnen het schema.

De Fibonacci Reeks

Heel bekend is de getallenreeks van Fibonacci (geen persoonsnaam)
Bij deze reeks wordt de inzet verhoogd met de voorgaande inzet.

Het inzetschema ziet er dan als volgt uit:
1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 -55

Het Fibonacci systeem heb ik met een Excel programma geanalyseerd voor een eenvoudig roulettesysteem van de enkelvoudige kansen. Het roulette systeem is niet relevant. Je kunt bijvoorbeeld telkens 1 fiche zetten op Passe of 1 fiche zetten Passe na elke Manque en omgekeerd. Na elk verlies zet je in met het volgende getal van de reeks. De onderstaande grafieken zijn het resultaat van een 150 en 40 worpen sample.

inzet winst systeem roulette
inzet winst systeem roulette
  • Zo lang de rode grafiek voor de inzetten onder de blauwe lijn van de uitbetaling blijft geeft het systeem verlies. De kans op een klein winstje is zeer gering en de kans op een groot verlies groot. De grafiek laat duidelijk zien de invloed van het aantal worpen. Een sample van 150 worpen is al bijna een macro reeks. Het eindresultaat zal moeten convergeren naar een klein verlies van 2,7%.
  • Het begin van de reeks laat grote schommelingen zien.
  • De onderstaande grafiek is van de eerste een 40 worpen.
  • De eigenschappen van de nano reeks zijn duidelijk herkenbaar.
  • De ervaren speler kan hier zijn voordeel meedoen.

Het resultaat van een enkele sessie zegt niet meteen alles. Daarom heb ik ook gekeken naar het resultaat van 15 sessies. Hier volgt de tabel.

tabel roulette
De tabel

eerste 40 worpen

Conclusie: Fibonacci systeem niet aan te raden?

Het valt op hoe groot de verschillen zijn van de sessies. Het zeer grote verlies van 31% is het gevolg van een zeer grote verlies reeks in dat sample. 10 aaneengesloten verliesbeurten is echt niet ongewoon. Het Fibonacci systeem kan ik met deze analyse aan niemand aanbevelen.
Op internet kun je analyse software kopen. Met deze software kun je verschillende systemen door laten rekenen. Een systeem in de praktijk uitproberen is zeer gevaarlijk. Elke gerenommeerd internet roulette site heeft wel een mogelijkheid om gratis te oefenen.
In het volgende artikel komen de andere systemen aan de beurt.

Gerelateerde berichten

Advertisment ad adsense adlogger