shopify analytics

Blog Mystery Blogger J: Het Dobbelsteen Kantelmoment

Het Dobbelsteen Kantelmoment

De cilinder van de Franse roulette heeft 37 vakjes , die genummerd zijn van 0 tot en met 36. De bijzondere verdeling van de getallen over de omtrek van de cilinder wordt toegeschreven aan Blaise Pascal. De croupier laat met een bepaalde snelheid een balletje ronddraaien. Bij de Franse roulette draait de cilinder tegengesteld aan de draairichting van het balletje. Door verlies van snelheid zal het balletje uiteindelijk vallen in een van de genummerde vakjes.
                                                blog-mistery-blogger-j-roulette

Een roulette speler kan wedden op het getal of de sector waar het balletje zal belanden. Bij de uitbetaling van de weddenschap heeft de roulette een klein voordeel op de speler. Het roulette spel heeft een negatieve winstverwachting voor de speler en deze bedraagt 2,7%. Elke worp van het balletje is geheel onafhankelijk van welk gebeurtenis dan ook. De uitkomst is willekeurig. Er is geen enkele mogelijkheid deze uitkomst te voorspellen. De speler kan wedden op 1 getal of meerderen. De kans dat het balletje op het gekozen getal valt is 2,7%. De weddenschappen hebben alle een naam die gerelateerd is aan de roulettetafel.
                               blog-mystery-blogger-j-kantelmoment-klassieke-tafel

                                                                                                                                               De klassieke Franse of Europese tafel

De manier van uitbetalen gaat als volgt:

Aantal getallen      Naam                        Uitbetaling      Getalinzet
1                                Plein                                 36                    1
2                               Cheval                              18                     2
3                               Transversale Plein         12                     3
4                               Carre                                  9                     4
12                             Dozijn                                3                     12
12                             Kolom                                3                     12  
18                             Enkelvoudige kans          2                    18

De tafel heeft 157 mogelijkheden om in te zetten. Met heel veel variaties en fantasie kun je de fiches op de verschillende mogelijkheden plaatsen. De roulette heeft in werkelijkheid slechts 37 kansen. Je kunt op 1 nummer wedden maar ook op 37 nummers De kans op winst ligt tussen 0 en 97,3%.

Voor de wiskunde maakt het geen enkel verschil hoe de combinatie van de getallen zijn gevormd. Een weddenschap op twee willekeurige getallen of twee naast elkaar gelegen getallen of een cheval heeft gelijke winstkansen. De getallen combinaties van de tafel maken het spel veel interessanter en plezieriger. Het tafelontwerp maakt het overigens wel mogelijk om slechts met 1 fiche op meerdere getallen te wedden.

De roulette creëert voor alle wed mogelijkheden een willekeurige reeks. Elke reeks heeft op statistische wetten gebaseerde patronen. Gebruikmakend van deze patronen proberen spelers een systeem te vinden dat de roulette zou kunnen verslaan. Dit is wiskundig onmogelijk. Het aantal systemen is onbeperkt. 

Ondanks dat er geen Holy Grail bestaat, zijn onnoemelijk veel roulette spelers bezig met het zoeken naar een winstgevend systeem of methode. Toch zien wij dat spelers soms grote bedragen winnen. Hoe is dit te verklaren? Met een computerprogramma kun je tegenwoordig op een gemakkelijke manier de willekeurige reeksen onderzoeken. Elke willekeurige reeks heeft specifieke eigenschappen.  De kunst is nu om met de kennis van deze eigenschappen de roulette te verslaan. De wiskundigen en de tegenstanders van de roulette blijven altijd zeggen dat de speler op de lange duur altijd zal verliezen. Niemand kan echter vertellen wat de lange duur is. De computer kan experimenteel de aanvang van de lange duur vaststellen.

 

Het aantal worpen waarbij deze lange duur voor een systeem aanvangt, is het Dobbelsteen kantel moment.

Dit DKM (Dobbelsteen Kantelmoment) is voor elke weddenschap en getallen combinatie anders. Met behulp van computerprogramma`s ga ik de DKMs bepalen. De computer laat ik een grafiek tekenen van de winstverwachting.

Zet je een fiche op alle 37 nummers dan weet je zeker dat je 1 fiche verliest. Dit betekend dat de lange duur sessie direct bij 0 al aanvangt. Dit is een 37 getalinzet in het Engels een 37 number bet. Ook de sectorinzetten van de Franse roulette  zijn in principe number bets. Zo bestaat de grote serie uit 17 getallen en is dit een 17 number bet. De kleine serie is een 12 number bet, de orphelins een 9 number bet en het zerospel een 7 number bet. Het burenspel wordt meestal gespeeld met een getal en de daarnaast liggende getallen. Het meest populair is 1 getal met de twee naast liggende getallen. Dit is dus een 5 number bet.

Uit het voorgaande volgt dat er slechts 37 mogelijke kansen bestaan waarop gespeeld kan worden. Zo`n kans kan opgebouwd worden met de verschillende inzet mogelijkheden van de tafel. Zo kun je 3 fiches zetten op Manque met 2 fiches op het laatste dozijn. Dit is dan een 30 number bet. Zet je 1 fiche op dozijn 1 en 1 fiche op 1 fiche op de transversale simpel 7/12 dan speel je nog steeds een 12 number bet. Voor elke number bet kan de computer statistisch bepalen wanneer winst onmogelijk is en er sprake is van de lange duur. Dit noem ik het Dobbelsteen kantelmoment.De enkelvoudige kansen zijn allemaal 18 number bet inzetten. Vanaf ongeveer 150 worpen zal elke sessie verlies geven. Naarmate de number bet groter wordt zal het  DKM kleiner worden. De winst van een roulettespeler wordt dus altijd behaald bij kleine sessies. Het spelen op 1 dozijn geeft meer kans op succes dan het spelen op 2 dozijnen. Toch zie ik nog regelmatig spelers inzetten op de gehele tafel.

Met de volgende grafieken laat ik het verschil zien tussen een 8 number bet en een 22 number bet.

grafieken-mystery-blogger-j

Het DKM ligt hier bij ongeveer 400 worpen. Grotere sessies eindigen bijna allemaal met grote verliezen. De grafiek 2 laat het resultaat zien 21 sessies.

mystery-blogger-j-blog-grafieken2

Bij de 22 number bet ligt het DKM al bij ongeveer 75 worpen. De 500 sessies laten dramatische verliezen zien.

In de praktijk spelen de spelers meestal sessies kleiner dan 100 worpen. Deze sessies vinden dus altijd plaats voor het bereiken van het DKM. Dit verklaart waarom er altijd winnaars en verliezers zijn. Wil je een succesvolle speler worden dan is deze theorie onontbeerlijk. Dat je op de lange duur altijd verliest is een mythe. Het resultaat op de lange duur hangt af van jouw kennis, ervaring en talent!

Nieuwsgierig geworden?

 

ROULETTE.NL NIEUWSBRIEF
Ontvang wekelijks Roulette nieuws, gratis speeltegoed en de beste tips. Ontvang nu eenmalig tot €100 gratis speeltegoed om uw geluk te beproeven bij een online casino, geen storting vereist.
Roulette.nl is net als jij 100% tegen Spam. Privacy staat bij ons hoog in het vaandel
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
468×60 berichten banner
Advertisment ad adsense adlogger