Menu
Dobbelsteen Strategie

Blogger Dobbelsteen: het Shotwell Systeem nader bekeken!

Casino:

Eerste stortingsbonus

Match bonus

Max. welkomstbonus

Bezoek

Het principe van het Shotwell systeem wordt hier op de site zeer duidelijk beschreven. Er wordt op 11 getallen ingezet. Dit zou je kunnen doen met 11 fiches. Dit is niet verstandig. Het risico om veel te verliezen bij van een slechte sessie is erg groot. Dit is de reden waarom gekozen is voor een transversale simpel en 5 losse getallen.

Het Shotwell Systeem toegepast

Door voor een transversale simpel en 5 losse getallen te kiezen, liggen de getallen heel mooi verspreid over de omtrek van de cilinder. In de beschrijving heeft men gekozen voor het eerste transversale simpel met de getallen 7-9-15-30 en 36 . Het is dus een 11 getallen inzet. Het is niet zo moeilijk om voor dit systeem met deze inzet een Excel simulatie te maken. Ik voorspel dat de simulatie zal laten zien dat de winstverwachting niet groot zal zijn. Het Dobbelsteen kantelmoment zal ook niet groot zijn.

Vergelijking met het Kavouras Systeem

Dit systeem heeft zeer veel weg van het Kavouras systeem. De uitbetaling van een simpel is slechts 6 fiches en van de getallen 36. Hierdoor zal het resultaat zeer grote schommelingen vertonen. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Een speler zal altijd een klein aantal worpen spelen. Hij is het meest geïnteresseerd in de resultaten van een kleine sessie.

Winst met het Shotwell Systeem

Laten wij eerst eens kijken naar de grafiek van 100 gebeurtenissen. Deze ziet er zo uit:

Dobbelsteen Winstgrafiek

Het verschil tussen winst en verlies is erg groot en gaat gepaard met grote sprongen. Vooral voor een beginnende speler is het zeer lastig om een leuk spel te spelen. Maak je in het begin een mooie winst, stop dan onmiddellijk. Hit en Run. Ik ga nu eens kijken wat er op de lange duur gaat gebeuren. Hiervoor laat ik de computer een reeks van 300 worpen analyseren.

Dobbeslteen Winst Grafiek 2

Bij 200 worpen ligt ongeveer het DKM. Reeksen van meer dan 200 worpen eindigen bijna altijd in de min. Bij een zeer lange reeks zal het verlies toch altijd uitkomen op -2,7%. Tot het kantelmoment is van alles mogelijk. Een ervaren speler zal proberen met een strategie gebruik te maken van de grote schommelingen. In dit voorbeeld valt het op dat 8 getallen liggen in het eerste dozijn en zelfs 9 getallen in Manque. Is het eerst dozijn en Manque statistisch te veel gevallen, dan volgt hierna bijna gegarandeerd een belangrijke verlies periode. Mijd zo een tafel!

Inzetten en uitbetalingen

Hier nog een grafiek met de som van de inzetten en de uitbetaling.

Dobbelsteen Inzet en Uitbetalingen

Als de rode lijn de blauwe lijn snijdt, gaat winst over in verlies en omgekeerd. Boven de 200 worpen ligt de rode lijn bijna altijd onder de blauwe lijn. Dit is nog beter te zien in de grafiek van 500 worpen.

Dobbelsteen Winst in Percentage

Conclusie over het Shotwell Systeem

Wat kun je van deze analyse leren? Elk systeem zal op de lange duur altijd met verlies eindigen. Alleen met  een strategie kun je kansrijk spelen, maar de winst is meestal klein. Daarbij komt na een verlies periode komt een winst periode. Daarom is Hit en run met een strategie de beste methode. Het roulettespel is zeer moeilijk maar je kunt het leren. De roulette moet draaien en jij mag spelen! Het volgende Excel programma heb ik voor deze analyse heb gebruikt:

RNGINZETUITBET.WINSTSOM INZSOM UITBSOM WWINST%
656156120
2350-5106-4-40
2350-5156-9-60
25612012-8-40
95363125482392
3653631308454180
1950-5358449140